Τοποθεσία

Τα Studios Sofia βρίσκονται 50 μέτρα από την ακτή Σαλονικιού. 
Η ακτή Σαλονικιού βρίσκεται στο Σιγγιτικό κόλπο, ανάμεσα στο 2ο και στο 3ο πόδι της Χαλκιδικής, ανάμεσα στον Άγιο Νικόλαο και στα Πυργαδίκια 
Πρόκειται για μία καθαρή παραλία με άμμο και με μικρά πετραδάκια, ενώ η θάλασσα που χαρακτηρίζεται από τα κρυστάλλινα νερά, είναι ρηχή στα πρώτα της μέτρα προσφέροντας ατελείωτο παιχνίδι στους μικρούς μας φίλους.

 

Κοντινά Χωριά

Μεταγγίτσι (4 km) και σε υψόμετρο περίπου 150 m . To Μεταγγίτσι προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς επισκέπτες για τις φυσικές του ομορφιές, τις ταβέρνες του, άλλα και γιατί οι κάτοικοι του διατηρούν πολλές από τις παραδόσεις. Στο χωριό θα συναντήσετε πολλά τοπικά πανηγύρια με το παραδοσιακό κουρμπάνι και άλλες εκδηλώσεις

Πυργαδίκια (5km). Τα Πυργαδίκια Χαλκιδικής είναι χτισμένο αμφιθεατρικά με ένα εξαιρετικό πολεοδομικό σχέδιο, στην πλαγιά ενός λόφου, που ξεκινάει από την θάλασσα. Όλα τα σπίτια του χωριού βλέπουν το γραφικό λιμάνι του χωριού και τον Σιγγιτικό κόλπο. Η γενική του εικόνα θυμίζει νησί. Δεξιά και αριστερά του χωριού υπάρχουν καθαρές και πανέμορφες παραλίες για μπάνιο όπως και καλές ταβέρνες για φρέσκο ψάρι.

Άγιος Νικόλαος (5km). Το σύγχρονο χωριό σχηματίστηκε από την ένωση δύο οικισμών: του Αγίου Νικολάου, όπου κατοικούσαν πρόσφυγες από τη Μάνη, και του Αγίου Γεωργίου, κατοικούμενου από ντόπιους Χαλκιδικιώτες.. Διαθέτει Κέντρο Υγείας, Αστυνομικό Τμήμα, Ταχυδρομείο και Κοινοτικό Μέγαρο, Εθελοντική Ομάδα Πυροπροστασίας Αγίου Νικολάο  Στην κεντρική πλατεία του παραδοσιακού αυτού χωριού, θα βρείτε αρκετές ψησταριές που προσφέρονται για ένα απολαυστικό γεύμα. Προτείνεται όμως να κάνετε πρώτα μια ρομαντική βόλτα στα καλντερίμια του με τα παραδοσιακά σπίτια του 19ου αιώνα, που αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής, και τις εκκλησίες του Αγ.Γεωργίου και της Αγ.Παρασκευής. Αν και ο Άγιος Νικόλαος είναι ορεινό χωριό οι ακτές του (τριάντα και πλέον χιλιόμετρα), με πανέμορφους γραφικούς κολπίσκους και καθαρές αμμουδιές, βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το χωριό και ξεχωρίζουν για την ψιλή άμμο και την καταγάλανη θάλασσα. 

 

Κοντινές Παραλίες

Πρώτο Γυαλάκι. Παραλία στον πρώτο κολπίσκο στο πρώτο χιλιόμετρο μετά τα Πυργαδίκια (πηγαίνοντας για Άγιο Νικόλαο). Θα γίνει ιδιαίτερα αγαπητή σε όσους προτιμούν τα βοτσαλάκια από την άμμο..

Tρίτο Γυαλάκι. Στα δύο χιλιόμετρα μετά τα Πυργαδίκια βρίσκουμε την παραλία τρίτο γυαλάκι. Άμμος και ρηχά νερά, αιτία για να γίνει ιδιαίτερα αγαπητή στις οικογένειες. Στην παραλία λειτουργεί ταβέρνα και beach bar.

Ειρήνη. Μία από τις ομορφότερες παραλίες. Βρίσκεται στο 5ο χιλιόμετρο Πυργαδικίων – Αγίου Νικολάου. Η πρόσβαση με τα πόδια είναι λίγο δύσκολη αλλά αξίζει τον κόπο.

Άγιος Θεόδωρος. Μεγάλη αμμώδης παραλία.

Λατομείο. Ήσυχη/απομονωμένη παραλία.Μετά την διασταύρωση Αγίου Νικολάου θα την βρείτε μετά το beach bar “Σιρόκος”.

Τρανή Αμμούδα (Λιβροχιό).  Μεταξύ Πύργου και Όρμου Παναγία

Όρμος Παναγίας. 4 χλμ νότια του Αγ.Νικολαου

Λατούρα. 500 μ. Νότια του Όρμου Παναγίας

Λαγονήσι. 1.000 μ. Νότια του Όρμου Παναγίας